Noe Valley Garage  | San Francisco | 2013  Borrowed space under the original 1892 house was used to excavate a garage for one car and ample storage.  The project allowed for the reconstruction of the foundation under the original house while bringing the house into compliance with current seismic standards.
       
     
    The wide concrete stair was designed to be the new entry for a phase 2 expansion.  The roof garden is supported by a thin concrete slab over steel structure.  The space efficient structure allows for the garage to neatly tuck under the original house.  
       
     
  Noe Valley Garage  | San Francisco | 2013  Borrowed space under the original 1892 house was used to excavate a garage for one car and ample storage.  The project allowed for the reconstruction of the foundation under the original house while bringing the house into compliance with current seismic standards.
       
     

Noe Valley Garage | San Francisco | 2013

Borrowed space under the original 1892 house was used to excavate a garage for one car and ample storage.  The project allowed for the reconstruction of the foundation under the original house while bringing the house into compliance with current seismic standards.

    The wide concrete stair was designed to be the new entry for a phase 2 expansion.  The roof garden is supported by a thin concrete slab over steel structure.  The space efficient structure allows for the garage to neatly tuck under the original house.  
       
     

 

The wide concrete stair was designed to be the new entry for a phase 2 expansion.  The roof garden is supported by a thin concrete slab over steel structure.  The space efficient structure allows for the garage to neatly tuck under the original house.